Fredag!

Kænns verkligen underbart att de entligen ær fredag.. jobbar till 13,50 och då kommer Malin (Den æckliga) och hennes bror och hæmtar mej o sen e de raka spåret mot Trøllhættaaaa!=) Så blir de alkohol toonajt.. Thats not wrong!
Længtar hem som en tok nu! Førsøker tænka positivt idag, kør huvvet i sanden o tænker glada tankar! Men æn så længe så kænns de som de kan bli en bra dag! Pappa o Putte Puck skall på mc-træff hela helgen.. va skøjj før putte:)
Han har en helt rååå motorcykel som han inte får køra ensam eftersom de ær en tung MC, men han "øvningskør" ju meed pappa så dom e ute o glider som bara den nu!:)
Nu har ja drømt mardrømmar 2 nætter i rad, ett rent helvete.. och imorse nær ja kom først på jobb 06,30 så va ja tvungen o gå igenom hela skruv-lagret o mørkret och fick verkligen før mej att de spøkade så ja andades inte på hela vægen.. haha... sen nær Thomas kom så skræmde han mej som fan, trodde ja va helt ensam o så kom han bara ut från kontoret.. høll bokstavligen talat på att svimma, och sen berættade ja att ja trodde de spøkade i skruvlagret,
då sæger han att de inte gør de, men i port 18 så hænder de øvernaturliga grejjer, før førra ægarens son hængde sig dær inne, Och dom som kænner mej vet att ja e sykt lettlurad och klæckte den vanliga
-VAAAH???!!??!? Skojjar du? Shit...
Men han kunde inte hålla sej så længe, før ja tittade ut før att se port 18, men den fanns inte ens...!:)
SKOOOOOOOJJJ THOMAS!:)
Jag saknar Lill-Tove!=`( KOOOM TILLBAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne nu skall ja ta mej lite kaffe!

Puss&Kram Frida Slida!

Kommer som en våg!

Dagen har flytit på jätte bra o tiden har sprungit iväg, har inte tänk jääätte mycket på morfar men har finns ju i tankarna hela tiden, men de va när ja kom hem allt kom över mig.. jag fattar inte.. de är så orättvist.. Morfar har aldrig gjort nåååån nååågonting ont men ändå togs han ifrån oss, hastigt.. Är givetvis jätte tacksam att han slapp lida.. men saknaden är otrolig.. jag hade så nära kontakt med min morfar, de har alltid varit han och jag mot världen, gulligullan har vi alltid kallat verandra.. jag har alltid sagt att jag inte va ja tar mej till om ja förlorar han, och nu har jag gjort det.. ofattbart..
Men morgonen efter han gått bort, när ja vaknade hemma hos mormor så fick jag hans halsband, det som han bar jämt
som han fått från de danska hovet i och med att han varit militär hela sitt liv..  blev verkligen så glad och tacksam..  nu bär jag med mig honom överallt.. känns på nåt konstigt sätt som att han är med mig överallt.. även att jag inte har tro på de övernaturliga, men de känns som att han håller ett vakande öga.. På Tisdag är de begravning, sista gången jag är nära min morfar, ett sista farväl.. kommer bli en sjukt jobbig dag..  faan va ja saknar min morfar..=´(

Puss

Hej!

Vart en jobbig vecka sen førra tisdagen...:( Kan verkligen inte fatta att han e borta..
att jag AALDRIG mer skall få træffa min morfar, aldrig mer høra han kalla mej
gulligullan, aldrig mer se han æta is/glass ..:( kan inte fatta.. mår verkligen
skiiiit och de ær ett helvete att sitta på jobb i Norge nær man vill vara
hemma med familjen!:(
Men han bestæmt min framtid nu, jag skall flytta hem till Sverige igen,
så ja blir nog kvar september ut o sen drar ja hem.. kænns skønt, men
klart man kommer sakna vænnerna hær i norge mega mycket, men ja kænner
att ja kommer må bedre inombords hemma i sverige..  Har inte sagt ifrån på jobbet
riktigt ænnu, men skall prata me chefen nær han kommer tillbaka från ferien..
Men detta ær ju ikke officiellt ænnu, så ni som på Slorer læser detta,
uppskattar om ni ikke sier nåt om de till någon!:)

Kram
 LOVE MY FAMILY!

Morfar..=`(

I förrgår kom pappa hem till mej i norge sent på kvällen och berättade att Morfar gått bort...=(
Är så jävla ledsen så ja vet knappt vart ja skall ta vägen.. gråter från o till hela tiden..
Gick för fort...:(

r.i.p morfar! älskar dej!


Utmaning!

Jag tänkte att jag fram till Löning skall prova att leva på extisensminumum(Vet ej stavningen)
Det vill säga att jag skall leva "For free" i en ½ månad, jag skall inte köpa nån man, inga kläder
inget smaksatt vatten, Ne INGENTING, visst om jag blir erbjuden så okej, men ja skall ikke
spendera en krona! Förutom SOLARIUM, ca 20:- verannan dag.. men det ser ja som okej=)
Ni kommer kunna följa min "utmaning" här på bloggen, kommer ta många kort på mitt nya fattiga
liv.. Ni får gärna skriva små stöttande ord för detta kommer vara en hååård resa!
Nu bliiir de fattigt som gäller! Weyyhooooo!

så här kan de gå..

SÅ HÄR KAN DE GÅ OM MAN INTE HAR SOLSKYDDSFAKTOR PÅ!!


Härligt!

Morfar mår betydligt mycket bättre nu o e lite klarare, han var tillochmed utomhus o åkte rullstol idag när han hade besök:) Men blir tyvärr sämre nästa vecka när han åker på en kur cellgift till..=/ Men är glad att han har de bra på sjukhuset iallafall!! Skall hälsa på han nu när ja åker hem till trollhättan i helgen..:)

Idag har ja vart sjukt trött, men de med morfar o allt påverkar ju en psykiskt så de är la därför man e trött..
Men hittade ett solarium idag.. billigt va de oxå, så ja slog på stort o sola i 40 minuter, som ja lite bittert ångrar nu för ja va vit som en alvedon innan o är röd som e kräfta nu.. haha.. men men.. skall sola innan jobbet imorgon oxå..:) dom har öppet 06.00-24.00 o de är 3 minuters gångavstånd så nu jääklar skall ja bli brun, och nu vet jag att många tänker att ja e retard som solar solarium när de är sol o ca 25-30 grader ute, men nu är de så att ja haaaaaatar att sitta i solen så de är min enda chans att bli lite brun!

Idag fick ja världens suprise, när ja kom ur dushen o höll på o ta på mej kläder inne på toa så hör ja att de tutar helt febrilt utanför, typ som den hejjaramsan -andra sidan är ni klara..  och den fooortsatte o foooortsatte o tuta, så ja drog upp fönstret för att kolla va de va för idiot som höll på, o see på fan DÄR STÅR PAPPA med motorcykeln, och min morbror och hans fru Ann !:) Sjuuukt överaskad blev jag!:) Men positivt då givetvis..:) TACK FÖR BESÖKET!=)

Nu skall ja ringa min mamma som e fruuuuuuuuuktansvärt dålig på att kommentera mina inlägg! SKÄRPNING!:)

Puss&Kram//Frida

Om du Attakeras av en Bjørn!

*Björnen är som mest rörlig dagtid i skog och mark i maj-juni, då brunstperioden infaller. Skulle du stöta på en björn är det viktigaste att du bibehåller lugnet. Skrik inte, börja inte vifta, rusa inte framåt eller bakåt. Tala lugnt, gå lugnt bakåt samma väg du kom.
(Vem fan kan bibeholla sitt lugn nær man støter på en bjørn før de førsta??)


*Om en björn ställer sig på bakbenen är det inte i första hand för att gå till anfall utan för att se bättre och skaffa överblick. (Dont even try, jag har sett på massa filmer att den stæller sig på bakbenen precis innan attack!)

*Om björnen ser dig och ändå kommer mot dig - behåll lugnet. Tala lugnt ut i luften, visa att du har fredlig avsikter, undvik rörelser som kan uppfattas som hotfulla och dra dig tillbaka från platsen. Men spring absolut inte.

 Har du hund med dig i skogen - håll den kopplad. Otränade hundar kan utsätta ägaren för livsfara om de stöter upp en björn.
(Åter igen, LUGN?? Och vad ær det man skall sæga? -Snælla bjørnen dont eat me!?)

*Unga björnar har just separerat från sina mammor och man kan stöta på ensamma fjolårsungar som inte är rädda för människor. Ser du en ungbjörn, ge dig till känna genom att prata, dra dig sedan bakåt samma väg du kom.

*Björnen tycker om att äta bär, främst blåbär, men har ingen speciell känsla för revir vid en särskilt bärrik plats. Skulle du som bärplockare få syn på en björn, se till att den uppmärksammar dig genom att prata, och dra dig sedan bakåt samma väg du kom.
(Varfør i helvete skall ja uppmerksamma mig om den inte sett mig, ja lægger benen på ryggen o springer!)

*Är du i bilen och ser en björn - sitt kvar. Gå aldrig ut för att fotografera. Ser du en björnunge vid vägkanten - försök aldrig att klappa den. Honan är garanterat i närheten och kan vara direkt livsfarlig om hon kommer rusande.
(Skulle inte ens tænka tanken att låta bilen stå still næra en bjørn!)


*Lägg aldrig matrester eller sopor i naturen. Björnen känner lukten på mycket lång väg och kan lockas även av soptunnor vid husknuten. Tänk på att packa in soporna väl och se till att björnen inte kan ta sig in i soputrymmet.

(Hade aldrig i helvete bott i ett bjørnrikt område!)

*Om du blir attackerad av en björn som inte ger sig, försök att distrahera den med något. Släng bärhinken eller något annat framför dig. Om det inte hjälper, lägg dig på marken och spela död. Lägg dig i fosterställning eller på magen, knäpp händerna över nacken för att skydda huvudet och försök göra dig så liten som möjligt. Var helt passiv så blir du mindre hotfull för björnen.
(Vem har en bærhink i  baklomman? Spela død?!?!?! På 2 min ÆR man død.. )


*Vill du läsa mer om förhållandet mellan människa och björn kan du beställa skriften "Är björnen farlig?" från Viltskadecenter. Häftet kostar 50 kronor och bygger på resultat av den forskning som pågår inom Skandinaviska Björnprojektet. Du beställer genom att skriva till Viltskadecenter, Grimsö forskningsstation, 730 91 Riddarhyttan.
 (Okej betala 50:- før att skydda sig mot något som egentligen borde buras in?) Hmmm...


normalt!

Jag har egentligen slutat nu, men ja vill inte åka hem, då får man tid o tænka o de vill ja ikke ha.. såå jag stannar øver ca en timme frivilligt istællet.. Nu har ja børjat lyssna på Lilltove, jag har inte bitit på naglarna på flera dagar!:)
*Hoppas du e stolt øver mej LillTove* Hi hi hi...:)

Skall førsøka måla klart stolen idag oxå, kommer lægga upp en bild nær jag e færdig med den!
satt i ca 3 timmar igår kvæll och målade! Såååå Flink så!:)

Ne nu skall ja ta en kaffe o en røk!=)

Puss&Kram Frida

Bedre!

Idag känns allt lite lite bättre! Inte fult lika down.. Morfar var lite piggare igår, hade suttit i rullstolen o berättat sina historier.. Så ett litet ljus tändes ju, ett litet hopp.. men man skall inte hoppas för mycket, han kommer ju försvinna lika
väl.. men sålänge han inte har ont och sålänge han har medvetandet i behåll så är jag "glad"..
Skall åka hem till Trollhättan i helgen nu.. Skall flytta ut ur min lägenhet där.. seegt.. men på lördag kväll så blir de utgång.. me Malin! tänker ibland på cu, hur de är med han... o hur allt går.. men de får ja nog inte veta.. men ja hoppas iaf
att han har de bra!
Nu tar ja bara en dag i taget, lever i nuet och tänker inte framåt för fem öre.. !!!

Älskar min familj över allt annat på denna jorden!!!!!

Puss&Kram Frida

Down!

Mår inte bra idag.. är på bristingsgränsen till att gråta hela tiden.. Vill bara hem till mamma o pappa!:(

/Frida

Orättvist!

Livet är så så orättvist.. vill inte att morfar ska försvinna, vill att han skall bli frisk o pigg o klar som förr..
åkte till trollhättan igår och sa hej då till morfar..:( Åkte tillbaka till norge efter ja vart på sykhuset..
Men de är undebart att han inte är medveten om hur sjuk han egentligen är.. de gör de mycket lättare
på ett sätt.. fan va de är orättvist! Nu skall ja gråta lite grann.. få bort lite av klumpen som finns i magen..

Min familj är de bästa som finns i världen, och verkligen tack pappa för att du var med mej igår och
för att du körde mej tillbaka till Norge! Älskar dej o älskar resten av familjen oxå!!!

Kram Frida

Regn!

Himlen øppnade nyss upp sig helt och hållet.. shiit va regnet bara øøøste ner.. sykt..
Innan jobb idag va ja inne på XXL (Typ Norska Intersport) Och køpte en skit snygg
NewYork Yankees keps.. skiiit snygg.. som ja skall ha nær ja e ute o motionerar o ett
par stora sunglasses så slipper man ha smink =) såå jævla smart ja e, eller fåfængd..!=P
Har suttit hela dagen o læst Linda Rosings Blogg, hon e verkligen helt jævla sjukt pantad o
ser hemsk ut me dom gigantiska læpparna.. huuh!
Jaja men skall køpa mej ett gæng cider innan ja drar hem till rummet mitt, skall ju ut på camping imorgon:)
Kan ju inte komma tomhænt.. hehe.. har vart en bra dag på jobbet, tiden har gått relativt fort faktiskt..
skillnad från igår.. shit tiden fick næstan baklænges igår... men nog om de.. nu stænger vi strax.. GØTTANS!
Sen e de inte jobb førens på måndag.. dejligt=) hehe
Jjaja men ja skriver sækert mer ikvæll, skall børja måla Ior på stolen till lilla Johannes oxå.. kan inte dra på
de længre, men va så jækla længesen ja målade motiv men men.. ja gør mitt bæsta=)

Puss&Kram//Frajda Slajda

Huuuuh!

Fyy faaaaaaaan va hurtig man känner sig när man e ute o powerwalkar klockan sju på morgonen med sin vattenflaska o sin MP3=) Men de är helt underbart, så mycket man hinner tänka.. gick inte över bron idag utan gick längre bort längs bryggan istället.. o hade riktigt bra musik så de gick undan, hört talas om blixten? för den som inte sett den så lägger ja
in en bild här!:



Ha ha ha.. Nu skall ja strax in i duschen, men väntar lite tills ja slutat svetta så frenetiskt! hehe
Imorgon skall ja med Anita o Lilltove till skjeberg (en camping typ)
Och har hört från en fågel att MISTER MISTER skall dit, och vi skall visst bada näck och han skall
rädda "en svenk jungfru i nöd" som han så fint sa de.. haha.. skall bli moro=)
Fast har ja inte badat på 8 år så är chansen näästan obefintlig imorgon oxå, men man vet ju aldrig;)
Mamma du vet vem de är (En som gått ut datum) hahaha...!:)
Ne nu blir de en rök o sen raka vägen in i underbara dushen!:)

Ha en underbar dag!

Pöss O Kram Frajda Slajda

Tuff dag!

Fick i Lördags veta av mamma de jag har haft på känn ett tag att morfar har canser..=(
Sitter i lungorna o har antagligen vart där många år, för de går inte att ta bort, men han får
cellgifter för att bromsa det... Han har fått 2-3 år av läkarna.. på ett sätt känns de skönt att veta
vad det är för fel på han, men ändå sjuuult jobbigt att veta att ja kommer förlora honom..
De blir ju automatiskt att man tänker framåt när morfar inte finns mer...=´( Men man skall leva
i nuet har mamma sagt!
Han har ju även fått demens så han har blivit väldigt snurrig, och mormor har klarat att ta
hand om de i flera år,men nu orkar hon inte mer.. så i måndags åkte han till Näl i väntan på
att komma till ett ålderdomshem.. de va verkligen sjukt jobbigt att höra, att dom inte kommer
va vi varandras sida hela tiden längre, men förstår verkligen mormor, och tror att de blir bäst!
Idag va mamma o mormor o hälsade på han med pizza o Öl,

VÄRLDENS BÄSTA MORMOR&MORFAR!!
älskar dom såå!

Jag skall till han när ja kommer hem och längtar som bara den!!!

Nu måste ja sova..

Älskar min familj över allt annat i världen!!

//Puss&Kram Frida


Bilder..

nu kommer bilder.. texten kommer senare=)

Förfest me mossan=)
Förfest=)




grod-låtande-skorna=) haha



Världens finaste o bästaste mamma=)
SÅ FIN=)



SKÅL DÅÅÅ!=) HAHA



INNE PÅ OSCAR!=)



VÄRLDENS GOASTE DRINK!=)


EN KILLE SOM BARA SKULLE VILA LITE SOM VI HITTA.. HAHA


JAG FRAMFÖR REKLAM FÖR VÄRLDENS I SÄRKLASS ROLIGASTE FILM!!



SÖNDAGEN, I FINA PARKEN=)



PÅ KINAN O ÄTER GLASS=) LITE BAKIS..:d






FIN GRAFITTI VÄGG=)=)=)


NU MÅSTE JA SPRINGA TILL BUSSEN! MER BILDER KOMMER=)
VAR IALLAFALL DEN BÄSTA HELGEN PÅ MEEGA LÄNGE=)
TACK MAMMA:)

pÖSS

hej hej!

I nästa inlägg kommer detljer från helgen med mamma o även bilder!
Nu har ja ikke tiden till de.. har börjat me diet a´la Frida.. har vart ute o gått i 40 min nu,
och nu sitter ja med en burk makrillsfile o ett glas vatten.. huhh! Men några kilo innan
fallens dagar måste ja ju klara=)
OCh nu har ja inte mitt svenska nummer längre, mamma tog me de till sverige.. så de
är lönlöst för er att ringa på de=)
Nu skall ja äta upp min lyyyyxiga frukost o sen dusha!
SKriver mer ikväll!

Puss

RSS 2.0